سیدمحمد میرعابدینی ، دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک با استناد به آمار هشت‌ماهه ابتدای سال گمرک، چین را به‌عنوان دومین تأمین‌کننده تایر در بازار ایران معرفی کرد و گفت:

با توجه به تردد ۲۰ میلیون خودرو در ایران، نیاز هر یک از این خودروها متفاوت است.‌ به‌عنوان مثال با توجه به نیاز یک خودروی سواری در سال به یک حلقه تایر، بازار تایر در ایران سالانه به ۴۰۰ هزار تن تایر نیاز دارد که با توجه به فعالیت چند شرکت تولیدکننده داخلی،‌ ۲۵۰ هزار تن از این میزان توسط تولیدات داخلی و مابقی نیاز کشور یعنی ۱۵۰ هزار تن توسط واردکنندگان یعنی واردات رسمی و مابقی از طریق قاچاق تأمین‌ می‌شود. بر‌ اساس اطلاعات و آمار چند سال گذشته، ۱۱۰ هزار تن تایر وارداتی به‌وسیله واردکنندگان رسمی به کشور وارد و ۴۰ هزار تن دیگر نیز به‌صورت قاچاق راهی بازار ایران می‌شوند.

دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک، چین را بزرگ‌ترین صادر‌کننده تایر به ایران معرفی کرد و گفت:

بر‌ اساس آمارهای موجود، ۴۰ درصد از سهم بازار تایرهای وارداتی دراختیار تایرسازان چینی است و پس از آن کره با در اختیار داشتن ۱۰ درصد از سهم بازار وارداتی‌ها در رتبه دوم قرار دارد. این البته بدین معنا نیست کره‌ای‌ها ظرفیت تأمین‌ ۱۰‌ درصد از نیاز بازار را دارند؛ بلکه بر‌ اساس آمارهای ‌سال‌های گذشته، تایرسازان کره‌ای همواره حدود ۲۰ درصد از نیاز بازار را تأمین‌ می‌کرده‌اند که متأسفانه به‌ دلیل برخی مشکلات به‌وجود‌آمده در یک‌سال گذشته، سهم بازارشان به ۱۰ درصد کاهش یافته است.

لاستیک تابستانی

میرعابدینی با تأکید‌ بر اینکه برندهای کره‌ای در سال‌های آتی علاوه‌ بر به‌ دست آوردن سهم بازار ازدست‌رفته، حضور خود را در بازار ایران را به ۲۰ درصد از واردات خواهند رساند، گفت:

هانکوک، کومهو، رودستون و نکسن چهار برند کره‌ای هستند که از مقبولیت بسیار خوبی در بین مصرف‌کنندگان ایرانی برخوردارند. میزان واردات تایر در هشت ماهه اول امسال، ۷۷ هزار و ۱۳۲ تن و ارزش دلاری واردات ۸ ماهه ابتدایی سال جاری ۲۶۰میلیون‌ و ۲۵۳ هزار و ۵۴۸ دلار بوده است.

 

در موضوع واردات، بیشترین آمارها همان‌طور که انتظار می‌رود با‌توجه به اینکه از حدود ۲۰ میلیون خودروی موجود در کشور، ۱۵ میلیون دستگاه خودروهای سواری هستند، سهم واردات تایرهای رادیال سواری بیشتر از واردات تایرهای اتوبوسی کامیونی رادیال است. تا جایی‌که ۴۳ هزار تن از واردات انجام‌شده مربوط به تایرهای رادیال سواری و حجم واردات تایرهای اتوبوسی کامیونی نزدیک‌ به ۲۰ هزار تن است.

دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک بیشترین حجم واردات تایر را به‌ ترتیب از کشورهای تولیدکننده چین، کره‌جنوبی، تایلند، هند، ترکیه، تایوان، ژاپن، اسپانیا و آلمان دانست و گفت:

چین با در اختیار داشتن ۴۰ درصد از سهم بازار وارداتی‌ها در رتبه اول قرار دارد و پس از آن کره، ترکیه، ‌تایلند، هند و حتی ژاپن هر یک سهمی نزدیک‌ به ۶ درصد از بازار دارند.





تاريخ : سه شنبه 12 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |